Salade met kip en Parmezaan

Een salade is altijd weer lekker tijdens de zomermaanden. Je kan er ook oneindig mee variëren. Wij hebben gekozen voor een salade met stukjes kip en Parmezaanse kaas. Eenvoudig, snel klaar en lekker op een warme dag. Wil je geen vlees, vermeerder dan de Parmezaanse kaas en laat de kip weg. Of vervang de kip door een vegetarisch alternatief voor kip/vlees.

Nodig: (voor 2 personen)

1 groot zakje gemengde sla

Handvol kerstomaatjes (mogen verschillende kleuren zijn)

½ komkommer

1 enkele kipfilet

Kippenkruiden

1 eetlepel zachte of vloeibare margarine geschikt om te bakken

Enkele schilfers Parmezaanse kaas

Sausje naar keuze

Handvol gesnipperde lente-ui

Bereiding:

  • Kruid de kipfilet met de kippenkruiden.
  • Verwarm de margarine in een pan, bak de kipfilet, neem uit de pan en laat afkoelen.
  • Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
  • Spoel de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
  • Meng de sla met de kerstomaatjes en de komkommer, verdeel over 2 borden.
  • Snijd de gebakken en afgekoelde kipfilet in dunne reepjes en verdeel over de 2 borden.
  • Werk de borden af met enkele schilfers Parmezaanse kaas, de lente-ui en kies – als je dat wenst – een sausje naar eigen smaak.

Deze maaltijdsalade is lekker met een stukje donker (stok)brood.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .