Mousse van braambessen

Braambessen zijn er volop vanaf augustus. In de tuin vloeken we vaak op de braamstruiken, want ze groeien her en der en meestal op plaatsen waar ze net niet moeten staan. De braambessen die je in de winkel koopt worden speciaal gekweekt. Ze zijn ook veel groter dan de exemplaren die in je tuin groeien of elders langs de weg. Je kan de mousse maken met verse braambessen of met diepvriesbraambessen.

Nodig: (voor 6 porties)

200 g braambessen

1 eetlepel limoensap

250 g stevige magere of halfvolle platte kaas

1 dl halfvolle melk

1 zakje slagschuim (Dr. Oetker)

Suiker of zoetstof

Bereiding:

  • Spoel de braambessen en laat ze goed uitlekken.
  • Neem enkele mooie braambessen apart voor de afwerking.
  • Mix de braambessen met het limoensap. Giet door een zeef en doe de pitjes weg. Je gebruikt enkel het sap.
  • Doe de platte kaas in een kom en roer los.
  • Voeg het braambessen sap toe en roer alles goed onder elkaar.
  • Doe de melk in een kom samen met slagschuim en klop het op gedurende 4 minuten.
  • Schep onder het braambessen-platte kaasmengsel tot een mooie mousse.
  • Verdeel over 6 schaaltjes en werk af met de overgebleven braambessen.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .