Mayo met smaakjes

Tijdens de zomermaanden kiezen we meer voor rauwe groenten, salades, BBQ … En voor velen past daar wel een of ander sausje bij. De sausjes zijn vaak op basis van mayo en je kan ze niet altijd vinden in een magere versie. Je kan ze ook zelf maken en je kan de smaakjes aanpassen aan het gerecht waarbij je het sausje wil gebruiken.

Nodig: (4 verschillende smaken mayo)

4 eetlepels (light) mayonaise

4 eetlepels milde Griekse yoghurt of Skyr

1 eetlepel gehakte dille + takje voor versiering

1 koffielepel paprikapoeder + Cayennepeper

1 koffielepel kerriekruiden + 1 mespuntje kurkuma

1 koffielepel mosterd

Peper

Bereiding:

Mayo met dille (bovenaan rechts)

  • Meng 1 eetlepel mayo met 1 eetlepel yoghurt.
  • Meng hieronder de fijngehakte dille en breng op smaak met peper.
  • Schep in een kommetje en werk af met een takje dille.

Mayo met mosterd (onderaan rechts)

  • Meng 1 eetlepel mayo met 1 eetlepel yoghurt.
  • Meng hieronder de mosterd.
  • Proef en voeg naar smaak nog wat extra mosterd of peper toe.

Mayo met kerrie (onderaan links)

  • Meng 1 eetlepel mayo met 1 eetlepel yoghurt.
  • Meng hieronder de kerriekruiden en de kurkuma (voor een mooie gele intense kleur).
  • Proef en voeg naar smaak nog wat extra kerriekruiden of peper toe.

Mayo met paprika en Cayenne (bovenaan rechts)

  • Meng 1 eetlepel mayo met 1 eetlepel yoghurt.
  • Meng hieronder het paprikapoeder en de Cayennepeper.
  • Proef en voeg naar smaak nog wat extra Cayennepeper toe voor een meer pittige smaak.

Varieer:

Je kan je mayo pimpen met de smaken die je zelf wenst: cajun, bieslook en tijm, salie, ras-el-hanout, gember en citroen/limoen, provençaalse kruiden …  Maar ook met pickles, wasabi, ketchup, sojasaus … 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .